streda 27. mája 2020

Čo máš nové, Divadlo DRAK?

Zeď aneb jak jsem vyrůstal za železnou oponou, foto: Jiří N. Jelínek


Po takmer trojmesačnej prestávke sa otvárajú priestory Divadla Drak! Už od 2. júna 2020 čakajú na divákov dopoludňajšie predstavenia (určené pre najmenších), popoludňajšie a taktiež večerné reprízy ,,drakovských" inscenácií (určené pre staršie deti, tínedžerov a dospelých).

„Všechna červnová představení Draku jsou volně v prodeji a vstupenky si mohou zájemci zakoupit již nyní v předprodeji on-line na portálu hkpoint.cz. Část vstupenek jsme také nabídli jako poděkování složkám IZS,“ uviedol riaditeľ Divadla Drak Tomáš Jarkovský.

V utorok, 2. júna uvedie divadlo výtvarne-poetickú rozprávku pre deti od troch rokoch - O zlaté rybce. Pre rovnakú vekovú kategóriu je určená aj hudobno-pohybová inscenácia A na noze pevnina, ktorú si budete môcť pozrieť 11. júna. Vstup do čarovného sveta nezmeškajte v sobotu, 13. júna prostredníctvom oceňovanej inscenácie Poslední trik Georgese Mélièse. V piatok, 18. júna určite nevynechajte reprízu Bieleho tesáka. Ak chcete nazrieť do dielne a zistiť, ako muži vychovávajú bábätko, poznačte si v diári sobotu, 20. júna, kedy Divadlo Drak uvedie reprízu najstaršieho titulu - Jak si hrají tatínkové v réžii Josefa Kroftu. Počas posledného júnového týždňa (23. júna)  si budete môcť pozrieť autorské predstavenie Zeď aneb jak jsem vyrůstal za železnou oponou.

„Je skvělé, že můžeme v Draku po tak dlouhé odmlce znovu přivítat diváky. V současné situaci jsme ale nuceni z hygienických důvodů omezit kapacitu jednotlivých představení zhruba na třetinu, a proto jsme připraveni v případě většího diváckého zájmu aktuálně přidat do programu i další jejich reprízy. Doporučujeme tedy všem případným zájemcům sledovat jak náš web, tak sociální sítě divadla,“ informuje Tomáš Jarkovský.

Pred samotným otvorením divadla pripravuje lektorské oddelenie špeciálny program k Dňu detí, ktorý bude prebiehať v priestoroch Labyrintu Divadla Drak a v okolí divadla. Nezabudnite sledovať webovú stránku divadla, sociálne siete a, samozrejme, tento blog, aby vám neušla žiadna novinka!

A na noze pevnina, foto: M. Hajn

Bílý tesák, foto: Jiří N. Jelínek

Jak si hrají tatínkové, foto: J. Koldinská

O zlatý rybce, foto: M. Hajn

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára