piatok 13. decembra 2019

Prídeš na dramaturgické úvody k Bagarovi?

Barbora Andrešičová v predstavení Drotár, foto: Henrich Mišovič


Dramaturgické úvody priblížia divákom nielen inscenáciu, ale predovšetkým režijnú a dramaturgickú koncepciu. Nepôjde o akademickú prednášku, ale o krátke, pútavé rozprávanie o autorovi, tvorcoch a priebehu skúšok. Divákom ponúkneme zaujímavý pohľad do divadelnej tvorby, ktorý umožní hlbšie pochopenie inscenácie, a teda aj lepší divadelný zážitok. Uvedieme ich do celkového kontextu inscenácie, takže prísť do divadla o pol hodinu skôr sa im určite oplatí,“ vysvetlila lektorka dramaturgie DAB Slávka Civáňová.

Dramaturgické úvody sa budú konať v Kaviarni DAB a vstup na ne bude zdarma. Divadlo ich plánuje organizovať hlavne pri uvádzaní umelecky náročných diel. Pre divákov ich divadlo pripraví, napríklad, aj pred predstaveniami pripravovanej inscenácie Dom, ktorej premiéra je naplánovaná na 6. a 7. marca 2020.

Dramaturgické úvody pred náročnejšími inscenáciami ponúkajú mnohé európske divadlá, u nás napríklad opera a činohra Slovenského národného divadla. „Som rada, že takúto možnosť ponúkneme divákom aj v DAB v Nitre. O organizovaní dramaturgických úvodov budeme vždy vopred informovať na webovej stránke i na programových plagátoch DAB v Nitre."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára