streda 20. januára 2021

(Nielen) o hudobných novinkách Divadla Andreja Bagara v Nitre

Syna či dcéru? foto: Collavino


Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre ponúkne svojim divákom zaujímavý program aj v čase, keď pre pandémiu muselo svoju budovu zatvoriť. Chystá online uvedenie viacerých inscenácií zo svojho súčasného repertoáru. Okrem toho ponúkne viaceré relácie a súťaže z virtuálneho programu Spolu VYHRÁME. Bude pokračovať aj v príprave novej edukatívnej hry i výpravného muzikálu.

Momentálne už divadlo pripravuje jarnú ponuku inscenácií, ktorú v predvečer sviatku svätého Valentína, v sobotu 13. februára, odštartuje online predstavenie komédie Syna či dcéru?. Ďalšie tituly uvedie DAB v marci. Počas veľkonočných sviatkov, na Bielu sobotu 3. apríla, prinesie muzikál Povolanie pápež. „Exkluzívne prinesieme divákom inscenácie, ktoré nie sú z nášho archívu, ale ide o „živé“ hry zo súčasného repertoáru DAB. Aj preto budú predstavenia spoplatnené symbolickým poplatkom od 2 do 10 eur. Nejde ani tak o skutočné vstupné, ako skôr o podporu divadla, ktoré musí byť pre pandémiu už dlhé mesiace zatvorené,“ vysvetlil riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

DAB okrem toho začína aj s prípravou novej edukatívnej hry s názvom Kým nastane ticho. „Premiéra inscenácie je naplánovaná na jarné mesiace. Dúfame, že ju budeme môcť odohrať už pred divákmi. Ak nie, budeme hľadať iný spôsob, ako inscenáciu predstaviť verejnosti,“ povedala autorka a dramaturgička inscenácie Slávka Civáňová . V plnom prúde je aj príprava konkurzov do výpravného muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť, ktorý chce DAB uviesť v budúcej divadelnej sezóne.

„Snažíme sa prispôsobovať súčasnej situácii a napriek neľahkým časom naplno pracovať. V rámci hlavnej línie preto pokračuje príprava plánovaných inscenácií a popri tom sa paralelne zameriavame aj na náš online program Spolu VYHRÁME. Pripravujeme napríklad ďalšie časti virtuálneho Divadelného slovníka, súťaže pre našich divákov na sociálnej sieti a chystáme tiež spustenie divadelného e-shopu. V ňom si budú môcť priaznivci nášho divadla kúpiť publikácie DAB, CD, platne, bulletiny a plagáty, darčekové predmety, alebo napríklad aj zberateľskú eurobankovku s portrétom Jozefa Bednárika,“ doplnil J. Dóczy. 


Syna či dcéru? foto: Collavino

Syna či dcéru? foto: Collavino

Syna či dcéru? foto: Collavino

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára