nedeľa 27. októbra 2019

V Divadle Drak majú laureáta!

Bílý tesák, foto: archív Divadla Drak


5. októbra 2019 sa v historickej budove Národného divadla v Prahe uskutočnilo slávnostné vyhlásenie 26. ročníku Ceny Thálie. Herecká asociácia, ktorá tieto ceny udeľuje už od roku 1993, si v tomto ročníku stanovila za cieľ prezentovať, popularizovať a odmeňovať divadelných umelcov za mimoriadne javiskové výkony a súčasne tým aj zvýšiť spoločenskú prestíž českého divadla.

Jednou z noviniek tohtoročných cien bolo udelenie ceny v kategórii alternatívne a bábkové divadlo. Historicky prvým laureátom tejto kategórie sa stal člen súboru Divadla Drak Milan Hajn za rolu Bieleho tesáka v rovnomennej inscenácii na motívy knihy od Jacka Londona. Podľa vyjadrenia odbornej poroty podáva Milan Hajn ,,naprosto výjimečný a komplexní herecký výkon, který v sobě spojuje jevištní práci s moderní záznamovou technikou (využití live cinema) a zároveň velmi osobní herecký projev v ich formě. Jeho sostředené herectví plasticky zachycuje postupnou domestikaci divokého zvířete, aniž by to na diváka působilo nevhodně neřkuli trapně."

Milan Hajn, rodák z Hradca Králové, vyštudoval herectvo na Katedre alternatívneho a bábkového divadla Divadelnej fakulty Akadémie múzických umení v Prahe. Po absolvovaní štúdia v roku 2010 sa stal členom hereckého súboru Divadla Alfa Plzeň. Od roku 2016 pôsobí v Divadle Drak.

lauretát Milan, foto: draktheatre.cz


Bílý tesák, foto: draktheatre.cz

Bílý tesák, foto: draktheatre.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára